Івано-Франківська Митрополія УГКЦ: #10років 10кроків

Фільм, спеціально до 10-літнього Ювілею Івано-Франківської Митрополії УГКЦ зняв Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ.

За словами Архієпископа і Митрополита Івано-Франківського Владики Володимира Війтишина, ці десять років можна окреслити, як 10 зерняток на святій Вервиці. Кожен рік має свою історію, здобутки, плани. «Впродовж десяти років життя митрополії ми почали більше розуміти наших вірних та спільно працювати для них як на Прикарпатті, так і на Буковині. Ми, як єпископи та правлячі Архієреї, збираємося на синоди, де обмінюємося досвідом спільної праці та ставимо собі запитання про більший розвиток, як ще краще можемо послужити для наших парафій, вірних, молоді, щоб бути ближче один до одного, – розповідає у фільмі Митрополит Володимир.

Він також наголосив, що праці для добра церкви та вірних було багато. Сюди можемо віднести розвиток Духовної семінарії свщмч. Йосафата, Академії Івана Золотоустого, яка отримала державну акредитацію, Католицького ліцею св. Василія Великого, дяківсько-регентських шкіл, «Карітасу» з його соціальним служінням, яке відбувається на теренах трьох єпархій. «Сьогодні ми плідно працюємо над спільною катехизацією, щоби прийти з Божим словом до наших дітей. Хочемо, щоби наші діти могли знати Бога так гарно, як їх батьки. Дуже приємно, коли за межами області говорять про нашу доброзичливість, відкритість, щирість. Хотілося б цю доброту і любов до Бога та Батьківщини передати молодому поколінню. Наша особлива увага звернена на дітей, бо вони – наша завтрашня церква», - каже Владика.

Творці фільму, з-поміж численних основних здобутків за ці перші 10 років Івано-Франківської Митрополії УГКЦ виокремили 10 найважливіших моментів, які назвали «кроками», адже у житті ми також досягаємо чогось малими, зате впевненими кроками.

Дивіться також