Лист до Римлян 1, 1-7. «Lectio Divina». Молитовне читання Св. Письма провадить о. Олег Панчиняк

Щосереди о 19-00 на каналах «Живого телебачення» в Ютубі та Фейсбуку всі охочі матимуть змогу під проводом священника молитовно читати Святе Письмо. ℹ️ Тривалість кожної онлайн-трансляції близько 40 хв. Відбуватиметься «Lectio Divina онлайн» таким чином: один зі священників УГКЦ у студії «Живого телебачення» провадитиме молитовне читання Слова Божого, а всі охочі матимуть змогу брати в ньому участь через платформу ZOOM. Також буде пряма трансляція. «У більшості випадків ми трактуємо Святе Письмо як книгу, через яку здобуваємо знання, але не як книгу, що стає моїм життям. Тому Lectio divina, зокрема цей онлайн-відеопроєкт, може показати нам, що текст, який хоча й написано багато років тому, є живим, тому що Бог продовжує промовляти до нас сьогодні через історії людей та слова, які записані в Біблії. Метою цього проєкту є допомогти людині перейти від знання про Слово Боже до конкретного досвіду, до життя Словом», – пояснює о. Віталій Храбатин, один зі священників, які провадитимуть молитовне читання Святого Письма.

Як відомо, молитовне читання Слова Божого складається із декількох етапів: читання Слова Божого (lectio), роздумування над Словом Божим (meditatio), молитва Словом (oratio) та споглядання Господа через Слово Боже (contemplatio). Розпочинається Lectio Divina молитвою до Святого Духа про світло у розумінні біблійного слова та Його супровід під час цієї молитви і завершується подячною молитвою та благословенням. У перервах між чотирма етапами «Lectio Divina онлайн» передбачено співання вибраних віршів з прочитаного фрагмента Святого Письма, які співатиме о. Олексій Саранчук. Користувачі ZOOM, які приєднаються до молитви через цю платформу, матимуть змогу висловити власні слова молитви та взяти безпосередню участь у роздумах над текстами Святого Письма. Приєднуйтеся до молитви Словом Божим!

Як взяти участь у молитовному читанні Святого Письма? Усіх охочих брати участь у програмах «Lectio Divina онлайн» просимо надіслати повідомлення на електронну пошту «Живого телебачення» ([email protected]) із темою «Lectio divina онлайн» та повідомленням про бажання взяти участь у молитовному читанні Святого Письма.

Підтримати «Живе телебачення»

Дивіться також