Молебень до Христа Чоловіколюбця, МОЛИТВА | хор Львівської духовної семінарії Святого Духа УГКЦ

У хвилини смутку і радості, у моменти успіхів і розчарувань, у дні болю і терпінь запрошуємо вас молитися Молебень до Христа Чоловіколюбця. Його було записано у храмі Львівської духовної семінарії. Служить Молебень о. д-р Ігор Бойко, ректор семінарії. Своїм співом молитву супроводжує хор Львівської духовної семінарії. Диригент хору – Наталія Капітан-Бурка.

 «Ісусе, Сину Бога живого, що відкрив щедроти пресвятого Серця твого, помилуй і спаси тих, що Тебе величають», ‒ закликаємо під час Молебню.

А це заключна молитва, яку промовляє священник:

Тобі, Господи, єдиному благому, незлопам’ятному, ісповідую гріхи мої. До Тебе припадаю, недостойний, співаючи: Согрішив я, Господи, согрішив, і недостойний я споглянути на висоту небесну через множество неправд моїх. Але, Господи, даруй мені сльози умилення, єдиний благий і милостивий, щоб ними я умолив Тебе і очистився перед кінцем від усякого гріха. Страшне бо і грізне місце маю пройти, коли розлучуся з тілом, і стріне мене множество мрячних і нелюдських демонів, і ніхто не поспішить на поміч і не збавить. Тому припадаю до Твоєї благости – не передай мене кривдникам, щоб не похвалилися мною вороги мої, благий Господи, і щоб не сказали: Прийшов Ти до рук наших і нам Ти переданий. Ні, Господи, не забудь щедрот твоїх, і не воздай мені за беззаконнями моїми, і не відверни лиця твого від мене. Але радше Ти, Господи, накажи мене милістю і щедротами, а ворог мій нехай не радіє мною, але погаси погрози його на мене і знищ усе його діяння, і покажи мені до Тебе путь бездоганну, благий Господи. Бо хоч я і згрішив, не прибіг я до іншого лікаря і не простягнув руки моєї до чужого бога. Тож не відкинь моління мого, але вислухай мене Твоєю благістю, і утверди моє серце страхом твоїм, і нехай буде благодать твоя на мені, Господи, як вогонь, що палить у мені нечисті помисли. Ти бо єси, Господи, світло більше всякого світла; радість більша всякої радости; успокоєння більше всякого успокоєння, життя істинне і спасення, що триває на віки віків. Амінь.

Підтримати «Живе телебачення» https://zhyve.tv/donate/

Дивіться також