«Чотири розмови про Лесю Українку» Блаженнішого Святослава та Оксани Забужко

Запрошуємо на презентацію книги «Апокриф» Лесі Українки | «Чотири розмови про Лесю Українку» Блаженнішого Святослава та Оксани Забужко.

 У вівторок, 16 червня, о 19:00 в прямому ефірі «Живого телебачення» відбудеться презентація книги «Апокриф» Лесі Українки. Її співавторами є письменниця Оксана Забужко та Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав.

Презентація відбудеться в онлайн-форматі. Учасники: Блаженнійший Святослав та Оксана Забужко, співавтори книги Віктор Єленський, релігієзнавець, публіцист, доктор філософських наук Олена Гусейнова, письменниця, журналістка, радіоведуча. Прямий ефір презентації можна дивитися на каналі «Живого ТБ» в мережі YouTube або сторінці «Живого ТБ» у Facebook. Також запрошуємо усіх охочих взяти участь у презентації через ZOOM. Для цього за 5 хвилин до початку вам потрібно зайти за посиланням: https://us02web.zoom.us/j/81775902907.

Ті, хто долучаться до події через ZOOM, у чаті зможуть писати свої запитання до учасників презентації. Автори кращих запитань будуть виведені в ефір і зможуть поставити їх особисто. Про книгу: Cкладні й глибоко драматичні стосунки Лесі Українки з християнством, котрі cтановлять ядро її зрілої творчості, ніколи ще не були предметом професійного богословського аналізу. Московська синодальна цензура забороняла твори письменниці «за безбожництво», радянська комуністична хвалила «за атеїзм» і водночас ті самі п’єси не допускала на сцену. Тож смисл тієї запеклої «релігійної війни», яку провадять герої Лесі Українки і вона сама з офіційною Церквою, залишався для читача закритим. Аж до сьогодні, коли Предстоятель УГКЦ Святослав Шевчук і письменниця Оксана Забужко зустрілись, щоб обмінятися думками про твори Лесі Українки на сюжети з євангельської та ранньохристиянської історії. Пропоноване видання містить записи чотирьох таких розмов, а також аналізовані тексти Лесі Українки в авторській редакції.


Дивіться також