Всецерковна катехитична конференція у Львові

29 серпня, у Львові, розпочалася Всецерковна конференція «Катехизація – передання віри, скріплення єдності». Захід, організований Патріаршою катехитичною комісією, триватиме три дні в стінах Львівської духовної семінарії. Для участі в конференції прибули представники усіх єпархій та екзархатів УГКЦ з України та Європи.

У перший день, з вітальним словом до присутніх, звернувся Глава УГКЦ Блаженніший Святослав. Доповідь на тему «Маємо Катехизм УГКЦ. Що далі?» виголосив голова Патріаршої катехитичної комісії владика Петро Стасюк з Австралії. Своїми думками, про особливе місце Святого Письма у катехитичному служінні, поділився доктор біблійних наук о. Іван Січкарик з Тернополя.

Метою конференції є підсумок розвитку катехитичного служіння за останні шість років, після виходу Катехизму УГКЦ, а також формування пріоритетів і напрямків розвитку катехизації на наступні роки.

Всецерковна катехитична конференція покликана стати майданчиком для об’єднання осіб відповідальних за катехитичне служіння в структурах УГКЦ по цілому світу. Наприкінці липня подібний захід вже відбувся у Бразилії. Ще дві конференції заплановано на осінь в Канаді і США.

Дивіться також