Візит Архиєпископа Тімоті Броліо в Україну

Архиєпископ Тімоті Броліо є Очільником військового ординаріату у Збройних силах США і президентом Конференції католицьких єпископів США. Впродовж останнього тижня 2022р. він перебував в Україні.

Візит солідарності та підтримки розпочався 27–28 грудня у Львові. Архиєпископ зустрівся з керівництвом Українського католицького університету, та відвідав гарнізонний храм Святих апостолів Петра і Павла. Там він зустрівся з українськими військовими капеланами. Архиєпископ Тімоті Броліо співслужив під час Чину похорону трьох українських героїв, які загинули на війні. 29 грудня у день чергової масованої атаки росіян по Україні архиєпископ Тімоті Броліо перебував у Києві. У столиці його привітав отець і глава УГКЦ Блаженніший Святослав. Глава УГКЦ показав архиєпископу Броліо Патріарший собор Воскресіння Христового і його підземелля, яке в перші дні повномасштабної війни служило укриттям для киян.

 Архиєпископ Броліо провів зустріч з керівниками служб військового капеланства Збройних сил, Національної гвардії та Прикордонної служби України, а також з представниками капеланських структур різних Церков і релігійних організацій.

Підтримати «Живе телебачення»

Дивіться також