Одкровення 8,1-5 | Молитовне читання Святого Письма, очолює о. Андрій Нагірняк. «Lectio Divina»

 Щопонеділка о 19-00 всі охочі мають змогу під проводом священника молитовно читати Святе Письмо у проекті «Lectio Divina онлайн»!

Один зі священників УГКЦ у студії «ЖИВЕ ТЕЛЕБАЧЕННЯ» провадить молитовне читання Слова Божого, а всі охочі мають змогу брати в ньому участь через платформу ZOOM + є пряма трансляція! ОДКРОВЕННЯ ЙОАНА БОГОСЛОВА 6. АГНЕЦЬ ЛАМАЄ СІМ ПЕЧАТЕЙ

1. Я бачив, коли відкрив Агнець одну з семи печатей, і я чув одну з чотирьох істот, що говорила, мов голос грому: «Прийди!»

2. Я ж глянув, і от - кінь білий, і вершник на ньому, що мав лук, і дано йому вінець, і вийшов він переможний, і щоб перемагати.

3. Коли відкрив печать другу, я чув другу істоту, що говорила: «Прийди!»

4. І вийшов інший кінь огнистий, і хто на ньому сидів, дано тому взяти мир від землі, і щоб один одного вбивали; дано йому меч великий.

5. Коли відкрив печать третю, я чув третю істоту, що говорила: «Прийди!» Я глянув, і от - кінь вороний, а хто сидів на ньому, мав вагівницю в руці своїй.

 6. І я чув мов голос посеред чотирьох істот, що говорив: «Мірка пшениці за динарій, і три мірки ячменю за динарій; а оливи і вина не ушкоджуй.»

Як відомо, молитовне читання Слова Божого складається із декількох етапів: читання Слова Божого (lectio), роздумування над Словом Божим (meditatio), молитва Словом (oratio) та споглядання Господа через Слово Боже (contemplatio). Розпочинається Lectio Divina молитвою до Святого Духа про світло у розумінні біблійного слова та Його супровід під час цієї молитви і завершується подячною молитвою та благословенням. У перервах між чотирма етапами «Lectio Divina онлайн» передбачено співання вибраних віршів з прочитаного фрагмента Святого Письма, які співає о. Олексій Саранчук.

Підтримати «Живе телебачення» https://zhyve.tv/donate/

Дивіться також